Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Deutsche Bank Internet Bankieren

Deutsche Bank Internet Bankieren is een online applicatie voor het managen van uw betalingsverkeer.

Helpdesk onlinebankieren

Amsterdam:
+31(20) 555 49 50

Eindhoven:
+31(40) 798 35 10


 • Internet Bankieren is in 2013 op een aantal punten aangepast. Dit betreft;

  Aanpassingen startpagina Mijn Bank

  Om direct de meest relevante informatie te zien, zijn diverse verbeteringen doorgevoerd op de startpagina ‘mijn bank’. 

  1. De Betalingssamenvatting geeft de status van de ingevoerde betalingen weer. Met één muisklik wordt u direct gebracht naar het scherm om actie te kunnen ondernemen of om de details in te zien.
  2. Met de geconsolideerde balans op startpagina Mijn Bank kunt u zelf te bepalen welke rekeningen u geconsolideerd wilt hebben in de Aangepaste Weergave.
  3. De rasterconfiguratie en de breedte van de kolommen kunnen naar eigen voorkeur worden ingesteld. 
  4. De horizontale bar tussen de rekeningsamenvatting en de laatste 20 transacties kan hoger of lager ingesteld worden om zodoende een van de blokken te vergroten.
  5. Wanneer u met uw muis over de Boekdatum gaat, verschijnt in de tooltip de Valutadatum van de transactie.
  6. De volledige transactiedetails verschijnen op het scherm zodra u met uw muis over de kolom Transactiedetails gaat.

  De instellingen van de aangepaste weergave worden opgeslagen en bewaard voor de volgende sessie.

  Uitleg status van de ingevoerde betalingen

  Gepland
  Hierin staan de betalingen die u geagendeerd heeft. U kunt de betaling nog wijzigen of annuleren.

  In afwachting van tweede ondertekening
  Een tweede persoon moet de betaling nog  autoriseren

  Succesvol verzonden naar de bank
  Betaling is aangeboden bij de bank ter verwerking. U kunt de betaling niet meer wijzigen of annuleren.

  Aanpassingen in menu Rekening Informatie

  Nieuwe kolommen Tegenrekening en Naam Tegenpartij
  In zowel Verwerkte Transacties als in het scherm Dagafschrift kan met de filter functie eenvoudig gezocht worden naar specifieke bij-en/of afschrijvingen. De kolommen Tegenrekening en Naam Tegenpartij zijn toegevoegd.

  Nieuwe kolom End-to-End referentie
  De End-to-End referentie is een nieuw veld bij SEPA opdrachten, met name handig voor reconciliatie doeleinden. Deze nieuwe kolom wordt voor u weergegeven in menu ‘Verwerkte transacties’ en menu ‘Controleren en Autoriseren’. Klik op de Rasterconfiguratie button en activeer de checkbox voor kolom ‘End-to-End referentie’ wanneer u dit veld wenst toe te voegen aan huidige kolommen in uw schermweergave.

  Volledige Transactiedetails zichtbaar in tooltip
  De volledige transactiedetails worden getoond zodra u met de muis over kolom transactiedetails gaat.

  Uitgebreide zoekfunctie
  In iedere kolom kunt u zoeken en filteren. Binnen de kolom Transactiedetails kunt u zelfs zoeken naar elk detail dat is meegegeven in de omschrijving van de transactie, onder anderen op tegenrekening.

  Handige Printfuncties

  Print schermweergave en Print Selectie online Dagafschrift

  U kunt een print maken van de schermweergave of het printen van de details van de geselecteerde opdrachten. Middels Print Schermweergave worden alle betalingen/opdrachten afgedrukt zoals deze staan weergegeven op het scherm, welke u zelf heeft ingesteld in de Rasterconfiguratie. Middels de Print Selectie maakt u een afdruk van de details van een door u geselecteerde transactie of klaargezette betaling.
  Tevens kunt u nu ook de individuele opdrachten binnen een bulktransactie afdrukken.

  Print het detailoverzicht van een bulktransactie

  Naast het inzien van de bulk transacties, kunt u nu ook bulkopdracht inclusief de individuele posten binnen de bulkopdracht afdrukken. 

  Rapport automatisch ontvangen op dagelijkse of wekelijkse basis
  Door gebruik te maken van de ‘Relatieve Datum’ functie ontvangt u de bij- en afschrijvingen over de dagen die u heeft ingegeven. Door tevens de frequentie te agenderen, ontvangt u automatisch telkens een nieuw rapport tot de datum waarna u dit rapport niet meer wenst aan te laten maken. Dagelijks een nieuw rapport ontvangen met de transacties van de vorige dag Rapport Dagafschrift met bij- en afschrijvingen van de vorige dag: Relatieve Datum van ‘-1’ tot Relatieve Datum ‘-1’.
  Mocht u dagelijk een rapport willen ontvangen inclusief de intradagtransacties van de huidige boekdatum, dan kiest u:
  Rapport Transactiedetails met bij- en afschrijvingen van dezelfde dag;
  Relatieve Datum van ‘-1’ tot Relatieve Datum ‘Huidige boekdatum’.
  Wekelijks een nieuw rapport ontvangen met de transacties van de afgelopen week
  Rapport Dagafschrift met bij- en afschrijvingen van afgelopen week – selecteer een datumbereik voor zeven dagen:
  Relatieve Datum van ‘-7’ tot Relatieve Datum ‘-1’.
  Aanpassingen in adresboek

  Verbeterde selectiefunctie

  Wanneer u in het begunstigde zoekvak begint met het typen van de naam, kunt u dankzij de functie ‘automatisch aanvullen’ snel begunstigden uit het adresboek selecteren omdat namen worden weergegeven die vergelijkbaar zijn met wat u typt.

  Zoek- en sorteerfunctie in Beheren Adresboek

  Met de verbeterde zoek-en filterfuncties in de adresboeken is het beheren van ‘Begunstigden’ en indien van toepassing de ‘Betalers’ eenvoudiger gemaakt.

  Exporteren van adresboek

  Middels de Export button kunnen de begunstigden en indien van toepassing de betalers, geëxporteerd worden uit het adresboek.
   

  Het bestand wordt gegenereerd in CSV (.txt) formaat dat in Excel kan worden geïmporteerd voor verdere verwerking. In het Deutsche Bank CSV Formatenboek staan export en import formaten van Internet Bankieren, waarvan UDF (User Defined Formats) samengesteld kunnen worden.

 • Veilig Internetbankieren

  Bij het regelen van uw bankzaken staat het begrip veiligheid voorop en Deutsche Bank doet er alles aan om u veilig te laten bankieren. Om dit optimaal te waarborgen is het van groot belang dat u zelf ook alert blijft en nooit uw gegevens vrijgeeft aan derden.
  Criminelen raken meer en meer geinteresseerd in fraude via Internet Bankieren. Zij proberen methoden te vinden om uw geld weg te sluizen. Houd daarom alle codes van Internet Bankieren geheim. Wij zullen daar nooit om vragen!
  Hierbij een overzicht van tips, uitleg en maatregelen om misbruik tegen te gaan.

  Fraude via email en telefoon (Phising)

  Internetcriminelen sturen een valse e-mail of sms. Het lijkt dan alsof de e-mail verstuurd is door Deutsche Bank of een andere bank. In een valse e-mail vragen de internetcriminelen u bijvoorbeeld via een link naar een nepsite van de bank te gaan.

  Op die nepwebsite moet u dan persoonlijke gegevens of pincodes, inlogcodes voor Internet Bankieren en adres- en telefoongegevens registreren.
  Ook komt het steeds vaker voor dat internetcriminelen klanten van Nederlandse banken opbellen. De criminelen zeggen dat ze voor Deutsche Bank of een andere bank werken. Vervolgens vragen ze naar uw persoonlijke inlogcodes voor Internet Bankieren.

  Wat kunt u doen om dit te voorkomen?
  • Geef nooit iemand uw codes. Gebruik deze (beveiligings)codes alleen zelf en maak deze niet aan anderen bekend. Dus ook niet aan uw partner, familie, vrienden, zaakwaarnemers, medewerkers van de bank, of mensen die zich voordoen als medewerker van de bank. Ook de codes die in uw Digipas verschijnen en de code die u op uw computerscherm ziet in
  • Internet Bankieren zijn privé (net als uw pincode), want ze geven toegang tot uw geld.
   Zorg dat anderen de codes niet kunnen zien als u deze intoetst, bijvoorbeeld op uw computer, mobiele telefoon of uw Digipas.
  Fraude via software op uw computer

  Er zijn verschillende virussen in omloop waarmee criminelen proberen toegang te krijgen tot uw computer. De software (malware) wordt ongemerkt op uw computer geïnstalleerd. Dit kan gebeuren door een onveilige website of door het openen van een bijlage of link in een e-mail op uw computer. Bij internetbankieren gebruiken criminelen malware vooral voor het beïnvloeden van normale processen en het stelen van informatie zo ook dus uw bankgegevens.

  Wat kunt u doen om dit te voorkomen?
  • Zorg in ieder geval voor een goede bescherming tegen kwaadaardige software. Controleer regelmatig of er updates beschikbaar zijn voor uw besturingssysteem en software (apps, virusscanner en internetbrowser) en installeer deze wanneer beschikbaar.
  • Controleer uw Plug-ins (dit zijn aanvullingen op computerprogramma's. Voorbeelden hiervan zijn Adobe Reader, Adobe Flash, Microsoft Silverlight, Java).
  Veiligheidsregels

  U vermindert de kans om slachtoffer te worden van fraudeurs als u zich aan de veiligheidsregels houdt voor elektronisch bankieren en betalen:

  • Houd uw beveiligingscodes geheim.
  • Zorg dat nooit een ander uw digipas en bankpas gebruikt.
  • Zorg voor een goede beveiliging van uw apparatuur.
  • Controleer uw bankrekening.
  • Meld incidenten aan Deutsche Bank en volg de aanwijzingen op.
  Altijd dezelfde werkwijze

  Deutsche Bank gebruikt altijd dezelfde werkwijze voor het inloggen, het goedkeuren van betalingen, etc bij Internet Bankieren. Wijkt verder uw gebruikelijke wijze van inloggen in Internet Bankieren af? Stop dan met het doen van uw bankzaken. Probeer het op een andere computer opnieuw of probeer het later nog een keer. Als u dan weer een afwijkende werkwijze ziet, neem dan contact met ons op.

  Meer informatie over veilig bankieren en de veiligheidsregels vindt u op www.veiligbankieren.nl.

Footer Navigation:
Last Update: 29.9.2016
Copyright © 2016 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main