Deutsche Bank Search
Primary Navigation:

Rapporten


Capital market bank funding – (Not such a) brave new world…

DB Research – Global Financial Markets
2 augustus, 2013

In dit onderzoek wordt geanalyseerd in welke mate de crisis en de daaruit voortvloeiende ontwikkelingen op lange termijn invloed hebben op de financieringsmix die banken aanbieden. Sinds de crisis hebben we ingrijpende ontwikkelingen gezien in regelgeving en marktcondities. Vóór de crisis was er minder interesse in traditionele financieringsinstrumenten, zoals deposito's. Beleggers zochten naar producten met hogere rendementen met vaak hogere risico’s. Nu zijn stakeholders kritischer en er is meer vraag naar veiligheid en eenvoud. Daarnaast is de regelgeving veranderd. Dit alles betekent dat banken hun financieringsaanbod moeten aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Capital market bank funding


Evolution of a traditional trade finance vehicle to address today’s working capital challenges

www.tradefinancemagazine.com
Mei 2013

Dit artikel beschrijft de evolutie van Accounts receivable (AR) financiering, supplier finance en verwante financieringsvormen en analyseert hoe deze steeds meer geïntegreerd worden in werkkapitaaloplossingen. Twee experts van Deutsche Banks Global Transaction Banking divisie bespreken de voor-en nadelen van AR financiering. Waar moeten treasurers op letten?

Accounts receivable finance - Evolution of a traditional trade finance vehicle


The ‘New Normal’

Infrastructure investor: Annual review 2012
Maart 2013

Het rapport zoomt in op wat er allemaal komt kijken bij het aantrekken van projectfinanciering. Steeds vaker komt het voor dat bedrijven krediet aantrekken via meerdere partijen. Naast banken zijn dat bijvoorbeeld industriële investeerders. Denk ook aan hybride leningsvormen zoals public-private partnerships (PPPs). Dit artikel gaat in op het belang van ‘third-party administrative agents’ in het aantrekken en structureren van meerdere financieringsbronnen.

Expert commentary - The 'new normal'


Financial supply chain solutions – Helping trade entities optimize working capital management despite ongoing financial market instability

White Paper - Deutsche Bank, Global Transaction Banking
Mei 2012

Deze White Paper gaat in op de vraag hoe Financial Supply Chain (FSC) programma’s bedrijven kunnen helpen om hun werkkapitaal beter te managen. Naarmate de globalisering oprukt, zijn supply chains verlengd en complexer geworden. Deze toegenomen complexiteit gaat gepaard met verhoogde risico’s. FSC-oplossingen helpen bedrijven hun werkkapitaal te optimaliseren en risico’s te reduceren.

Whitepaper Financial supply chain solutions


‘Corporate bond issuance in Europe - Where do we stand and where are we heading?'

DB Research - EU Monitor: Global financial markets
31 januari, 2013

Het rapport beschrijft een fundamentele verschuiving die na de kredietcrisis op gang is gekomen. Voor het aantrekken van vreemd vermogen doen Europese bedrijven steeds meer een beroep op de kapitaalmarkten en worden ze minder afhankelijk van bankleningen. Wat betekent deze verschuiving voor internationaal georiënteerde bedrijven in Nederland? Grote multinationals konden altijd al terecht op de kapitaalmarkt, voor bedrijven in het segment daar net onder is dit vaak een nieuwe stap. Waar liggen de kansen?

Corporate bond issuance in Europe - Where do we stand and where are we heading?

Footer Navigation:
Last Update: 29.11.2016
Copyright © 2019 Deutsche Bank AG, Frankfurt am Main